Bra råvaror

För att du ska lyckas i köket är det en sak som är betydligt viktigare än allt annat och det är råvarorna. Det är a och o för att du ska lyckas. Satsa på råvaror som är av bra kvalité och gärna även ekologiska varor. Handlar du på någon av de stora matvaruaffärerna finns det ofta ekologiska alternativ och välj i första hand detta. Skulle det inte finnas rekommenderar jag att du besöker någon av mindre butik som har som specialitet att leverera ekologiska varor. Dem hittar du i de flesta städer.

Fördelen med ekologiska varor är att du inte får i massa besprutning och gifter i dina bakverk. Sen kan det vara så att vissa ekologiska varor inte smakar likadant som de som inte är ekologiska. Detta beror på att vi är vana vid de oekologiska varorna och tror att de ska smaka så när det egentligen är tvärtom.

Det finns ofta en del varor du även kan sitta hemma och beställa vid datorn i lugn och ro. Själv brukar jag beställa en del från Alpnaering och även från andra leverantörer där du kan hitta ekologiska varor och produkter till ett bra pris. Beställer du t.ex kryddor så har de lång hållbarhet och du kan köpa ett större lager redan från början utan att behöva vara rädd för att det tar slut.

Lycka till med bakandet!